A korszakok során a zene az egyik leghatalmasabb erõvé vált, hogy összehozza az embereket és gyógyítsa őket. Gyakran összekötő erővé vált mindenütt, az egyházaktól egészen a kolosszeumig, és mindenki használja a lelki pásztoroktól a politikusokig, hogy megerősítse üzenetét. Az NFL tömeges tiltakozásai, a katasztrofális pusztítás és a Puerto Rico-i válság, valamint az Észak-Koreával folytatott háború folytatódó kísértete, Talib Kweli-t egy inspiráló zenére ösztönözte, hogy megerősítse a hitet mindazokban, akik úgy érzik rémálomban élnek.

A “Heads Up Eyes Open”-on Kweli, Rick Ross és a nagyszerű énekes Yummy Bingham hallható. Zongorával, trombitával és dicsőséges kórussal együtt a dalban Kweli a bölcsesség és a megerősítés szavaival él.

A bölcs tudja, mit tud, és mit nem / Ha nem igazán tudja, mit mond, nem beszél róla / Egy igaz ember józan ésszel járja a Földet / És szereti az ellenségeit ahhoz, hogy igazságot szolgáltasson.

Amikor Kweli visszatér a második verséhez, néhány bátorító szót ad azoknak, akik úgy érzik, letörtek, és megnyugtatja őket, hogy nem őrültek.

Nincs mentség. Ha elkezdem, akkor látom át, / Isten amit benned látok, úgyhogy te is higyj benne / azt hiszed az az igazság amit a TV-ben látsz? A média becsap / félreértelmez, rosszul idéz és megtéveszt.

Az őrület világában gyakran csak egy újabb hang szól hozzánk, hogy tudassa velünk nem vagyunk egyedül.

A “Heads Up Eyes Open” Kweli legújabb albumáról való, aminek a címe Radio Silence lesz és november 17.-én jelenik majd meg.

LETÖLTÉS