3
Értékelésem "Elmegy"

A Felhőtlen Philadelphia sztárja Charlie Day és a rap csillagból lett film sztár Ice Cube csap össze ebben a gimnáziumi vígjátékban – de sajnos a közönség lett a vesztes.

Charlie Day egyike a legmagasabb hangú vinnyogó férfi színészeknek a szakmában, amit megspékelt egy kis derűvel a felhőtlen Philadephiában. Meg tudtam nézni akármiben – De a Pofoncsata egy kicsit el lett tolva, mert elárasztották különféle komikus klisékkel és ráadásul úgy záproznak vele mintha dézsából öntenék egy kiadós viharban, ami gyorsan elnyomja minden látszatát is a közönség jóakaratának.

Day egy angol tanárt játszik az Atlantai Roosvelt gimiben ahol ez a magas szintű tréfa nap és az ő embere megjelent az utolsó tanítási napon. Most felejtsd el a meth-el bedrogozott lovat, ahogy fut az iskolai folyosón, vagy a hímtagról készült rajzokat – Campbellnek szembe kell nézni valami sokkal ilyesztőbbel.  A halálos tekintetű történelem tanárral akinek a neve Mr. Strickand (Ice Cube). Ő az a fajta pedagógus aki úgy oszt ki egy rossz tanulót, hogy egy fejszével súlyt le a padjára. Az angol tanárt elborzasztják a történtek, de nem köpi be tanár társát, egészen addig amíg az igazgató (Dean Norris) meg nem fenyegeti, hogy kirúgja. Ebből adódik hát a konfliktus kettőjük között, és Strickland kihívja egy popfoncsatára Campbellt délután három órára az iskola parkolójába.

Ennyi röviden és tömören a filmről. A rendező Richie Keen aki nem véletlen választotta éppen Day-t, hiszen együtt dolgoztak a Felhőtlen Philadelphia epizódjain is. Day kiváltságos helyzete miatt elvette az esélyt a többi társától, hogy felismerhető emberi alakítást hozzanak a filmbe. Első sorban a forgatókönyv írók Van Robichaux és Evan Susser akiknél tisztán látszik, hogy tényleg nem tanulták meg mit is jelent a fínomság szó. Látszik, hogy sokkal kevesebb gyakoraltuk van ebben, és a bohózat amit szereztek, nos olyan mint egy tömeg pusztító fegyver. Day a vakarcs, Cube a zsarnok és ami nagyon büntet, hogy 91 percen keresztül csak dől a hülyeség és várunk a nagy csatára. Keen még kipárnázta a történetet különféle vicces karakterekkel: Christina Hendricks a francia tanárnő akinek a vérszomjas viselkedésénél csak talán a mellei nagyobbak, Tracy Morgan a vesztes edző, akinek a csapata rekordot döntött vesztésben, és az általában dinamit Jillian Bell aki iskola pszichológusként mint egy ragadozó úgy rá van állva a végzős tini fiúcskákra. Édesen hangzik? Legyél te a bíró.